- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јапански ловац се приближио руском Ту-95МС током ваздушне патроле /видео/

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаТу-95МС
Ту-95МС - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Јапански ловац Ф-15 приближио се стратешком носачу ракета Ту-95МС, који је у уторак учествовао у заједничкој ваздушној патроли са кинеском Хун-6К у азијско-пацифичком региону, саопштило је руско Министарство одбране.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

На кадру снимљеном из једног од руских авиона види се како се јапански ловац приближава на удаљености од неколико десетина метара.

У исто време, генерални секретар јапанске владе Хирокадзу Мацуно изјавио је да влада сматра провокацијом заједнички лет војних авиона Кине и Русије у области јапанских граница. Како је рекао, Јапан је путем дипломатских канала пренео своју забринутост Русији и Кини у вези са летом.
Министарство одбране Русије саопштило је јуче да су у одређеним фазама лета стратешке носаче ракета пратили авиони Ф-2 јужнокорејског ваздухопловства и Ф-15 јапанског ваздухопловства. Према наводима руског војног ресора, ловачку пратњу за групу бомбардера обезбедили су авиони Су-30СМ Ваздушно-космичких снага.
Приликом извршавања задатака авиони обе земље поступали су стриктно у складу са одредбама међународног права и није дозвољено нарушавање ваздушног простора страних држава, а лет се одвијао у оквиру реализације плана војне сарадње за 2022. годину и није усмерен против трећих земаља, напоменуо је ресор.
Ту-95МС - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Руски и кинески бомбардери патролирали 13 сати – имали и пратњу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала