- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Запад се и даље држи русофобног приступа; Јака рубља - стална тема Путинових састанака

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаПортпарол Кремља Дмитриј Песков
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да је у западним медијима приметан недостатак објективних информација о догађајима у Украјини и да превладава русофобни приступ.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Наравно, на информационом пољу ипак доминира и превлађује русофобски приступ који није заснован на покушајима да се објективно анализира оно што се догађа“, изјавио је Песков.
Истовремено, истакао је Песков, Кремљ примећује и објективне објаве.
„Апсолутно то примећујемо. Пратимо медије, укључујући и западне. Али, нажалост, објективних информација је, као и пре, веома мало, осетан је озбиљан недостатак ових информација“, оценио је званичник.

Путин контролише пружање помоћи рањенима у специјалној операцији у Украјини

Песков је такође најавио да ће руски председник Владимир Путин данас посетити једну од московских војних болница и поразговарати са рањеним учесницима специјалне операције у Украјини.
Како је истакао, Путин се константно интересује и контролише услове у којима се пружа помоћ руским војницима.

Јака рубља - стална тема Путинових економских састанака

Песков је, поред тога, прокоментарисао и да је једна од тема састанака руског председника и питање јаке рубље, чему се посвећује посебна пажња.
„Тема јаке рубље константно је присутна на састанцима о економским питањима. Знате да их председник Путин фактички одржава једном недељно. Овај процес јачања рубље који траје, несумњиво захтева посебну пажњу владе. Управо се Влада и бави тиме и ради на обезбеђењу макроекономске стабилности“, објаснио је Песков.
Раније су западни аналитичари прогласили руску рубљу за најбољу светску валуту. На тржишту је заиста настала јединствена ситуација – санкције би наводно требало да оборе вредност валуте, али се догодило управо супротно.

Русија напушта Болоњски процес

Портпарол, с друге стране, није желео да коментарише планове руских власти да напусте Болоњски процес, истакавши да је тренутно у току рад на новом изгледу образовног система.

„Уздржаћу се од коментара на ову тему. Јуче је министар Фаљков изјавио да се ради на новој визији потенцијалног система, на његовим параметрима. То је тренутно актуелно. И, пре коментарисања, треба узети у обзир параметре, шта се нуди у замену“, оценио је он.

Раније је руско Министарство науке и високошколског образовања потврдило да намерава да напусти Болоњски процес и да приоритет формирању сопственог образовног система.
Болоњски процес је настао након што су Министри образовања 29 европских држава у италијанском граду Болоњи 19. јуна 1999. године потписали Болоњску декларацију о реформи система високог образовања Европе.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Након тога су бројне западне земље увеле низ санкција Русији.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Извршено Путиново наређење – ни мува није пролетела
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
РУСИЈА
Путин зна куда води државу
Руске рубље - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
РУСИЈА
Курс долара испод 58 рубаља, први пут од априла 2018.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала