- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Подршка грађанима у условима санкција: Москва уводи ковид амнестију

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМосква после подне
Москва после подне - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Московске власти ће престати да захтевају плаћање неплаћених казни за кршење коронавирусних ограничења, саопштио је градоначелник Москве Сергеј Собјањин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Новчане казне за кршење свих ковид ограничења, изузев непоштовања режима изолације код куће током периода заражености вирусом корона, које је изрекла московска извршна власт и њима подређене институције, потпадају под компензацију“, наводи се у саопштењу на градоначелниковом блогу.

Према речима Собјањина, ковид амнестија ступа на снагу од 1. јуна.
Обим владиног програма процењен је на 13,6 милијарди рубаља (отприлике 230 милиона евра), што ће, у условима санкционог притиска, бити осетна подршка предузећима и Московљанима.
У руској престоници је од почетка пандемије откривено 2.768 577 случајева оболелих од ковида 19, опоравило се 2.577.664 људи, а преминуло 43.641. Јуче је у Москви откривено 229 нових случајева заражених вирусом корона.
Подсетимо, бројне западне земље увеле су нове санкције Москви након што је Русија покренула специјалну операцију у Украјини.
Поглед на Москву - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2021
РУСИЈА
Москва на првом месту у Европи на ранг-листи иновација које помажу у борби против ковида
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала