- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Немачке мачке у кућном притвору

CC0 / Pixabay / Мачке
Мачке - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Власти немачког градића Валдорфа наредиле су власницима мачака у неким деловима града да љубимце држе затворене у кући до краја августа, док не прође период гнежђења једне веома угрожене птичје врсте.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Градске власти су уредбу усвојиле како би заштитиле ћубасту шеву, која своја гнезда прави на тлу због чега су њени младунци лак плен за предаторе. Популација тих птица се последњих деценија у западној Европи драстично смањила.
У одлуци власти наведено је да „опстанак те врсте, између осталог, зависи и од сваког појединог птића“, а најављено је да се мера односи на власнике мачака у јужним деловима града и да ће бити спровођена и у наредне три године.
Одлука је изазвала буру негодовања љубитеља мачака, па и локалних активиста за заштиту животиња, преноси Н1.
Регионални дневник Рајн-Некар-цајтунг објавио је да шеф локалне организације за заштиту животиња намерава да предузме правне кораке како би оспорио одлуку града.
"Останите мирни. Уверавам вас да ћемо учинити све можемо да зауставимо ту несразмерну меру", рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала