https://sputnikportal.rs/20220525/pomocu-jednostavnih-trikova-spasite-presoljeno-jelo-1137678300.html
Помоћу једноставних трикова спасите пресољено јело
Помоћу једноставних трикова спасите пресољено јело
Sputnik Србија
И најискуснијим куварима може да се догоди да пресоле јело. Међутим, проблем може да се реши разним триковима. 25.05.2022, Sputnik Србија
2022-05-25T12:20+0200
2022-05-25T12:20+0200
2022-05-25T12:20+0200
друштво
друштво
стил живота
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/05/19/1137677657_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_a6acb77a356c1171f79aef08edb77743.jpg
Пресољену супу, чорбу или гулаш можете да спасете на неколико начина. Покушајте да додате још главних састојака које сте користили у припреми, као и воду, па све заједно прокувајте још десетак минута.Друга опција је додавање киселине која ће да неутралише вишак соли попут лимуновог сока или сирћета, али будите опрезни — овај трик делује само ако сте мало пресолили јело, у супротном резултат је преслана и прекисела супа.И „пире“ од белог куваног пиринча или пасуља може да ублажи преслану супу или гулаш.Неколико кашика млека, павлаке или јогурта такође помаже, јер кремасти млечни производи успешно неутралишу вишак соли.Уколико рецепт допушта, пресољен сос може да се ублажи киселом павлаком, листом першуна, смеђим шећером или с мало меда, пренео је портал „Кликс“.
https://sputnikportal.rs/20220520/zasto-ne-bi-trebalo-sodu-bikarbonu-koristiti-umesto-praska-za-pecivo-1137538395.html
https://sputnikportal.rs/20220201/korisno-i-van-kuhinje-za-sta-sve-moze-da-se-iskoristi-brasno-1133840296.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/05/19/1137677657_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_af97ad5cedcb301ab6cee5d72f036ab4.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, магазин
друштво, стил живота, магазин
Помоћу једноставних трикова спасите пресољено јело
И најискуснијим куварима може да се догоди да пресоле јело. Међутим, проблем може да се реши разним триковима.
Пресољену супу, чорбу или гулаш можете да спасете на неколико начина. Покушајте да додате још главних састојака које сте користили у припреми, као и воду, па све заједно прокувајте још десетак минута.
Друга опција је додавање киселине која ће да неутралише вишак соли попут лимуновог сока или сирћета, али будите опрезни — овај трик делује само ако сте мало пресолили јело, у супротном резултат је преслана и прекисела супа.
И „пире“ од белог куваног пиринча или пасуља може да ублажи преслану супу или гулаш.
Неколико кашика млека, павлаке или јогурта такође помаже, јер кремасти млечни производи успешно неутралишу вишак соли.
Уколико рецепт допушта, пресољен сос може да се ублажи киселом павлаком, листом першуна, смеђим шећером или с мало меда,
пренео је портал „Кликс“.