- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија поздравља предлог Кине о проширењу БРИКС-а

© Фотохост-агентство brics-russia2020.ru / Уђи у базу фотографијаЛого БРИКС-а
Лого БРИКС-а - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Руска Федерација поздравља предлог Кине за проширење групације растућих светских економија познатије као БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка република), али сматра да је преурањено именовати потенцијалне кандидате за придруживање асоцијацији, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Проширење петорке БРИКС-а, несумњиво завређује пуну пажњу асоцијације. Ове године је кинески представник у БРИКС-у предложио да се интензивира рад на томе и ми подржавамо ту иницијативу“, истакла је она на брифингу.

Истовремено, Захарова је нагласила да сматра преурањеним да се именују потенцијални кандидати и да је тема о проширењу обимна и вишеструка.
„Ова тема није тако једноставна као што се чини. Предстоји одређивање кључних параметара оваквог процеса, формирање у оквиру БРИКС-а, постизање концензуса о стандардима, критеријумима и процедури придруживања нових чланова“, објаснила је она.
Како је додала, још је рано откривати детаље тог процеса.
Претходно је кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји изјавио да Кина жели да прошири групацију БРИКС.
БРИКС је групација коју чини пет земаља (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка). Организација је основана 2006. године у оквиру Економског форума у Санкт Петербургу.
Лидери БРИКС-а на самиту у Бразилу - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
РУСИЈА
Њима Америка не командује: Кина предложила проширење БРИКС
Лого БРИКС-а - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Руски министар позвао БРИКС да отворе погоне за прераду нафте и гаса
Лого организације БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2022
РУСИЈА
Москва: Земље БРИКС-а чиниће окосницу новог светског поретка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала