- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Чињенице показују – Пољска кује планове за експанзију на Украјину

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
Пратите нас
Чињенице указују на то да Пољска има планове за експанзију на Украјину, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Не сме да се искључи могућност да Варшава прави планове за 'пузећу експанзију' на територију суседне државе. Бар о томе говоре чињенице. Повезивање са специјалном војном операцијом Русије у овом случају није ништа друго до изговор“, истакла је портпаролка на брифингу.

Раније је украјински председник Владимир Зеленски најавио да ће Украјина и Пољска потписати споразум о поједностављењу преласка граница. Како је рекао, те две земље уопште не би требало да имају било какве границе или баријере.
Поред тога, како су пренели медији, Зеленски је најавио и да ће Врховној ради поднети нацрт закона којим би се пољским држављанима у Украјини доделио специјални статус.
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Руска Дума: Зеленски планира да преда Пољској западне делове Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала