- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда за јагоду на врху торте, Партизан за част

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан
Детаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде и Партизана састаће се од 18 часова на највећем српском стадиону у финалу Купа Србије. И док црвено-бели после освојене пете узастопне титуле желе да ставе јагоду на торту, што је поручио Дејан Станковић, црно-бели играју за част.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Звезда и Партизан ће четврти пут ове сезоне одмерити снаге, а тим Дејана Станковића не зна за пораз - победа и два ремија.
Ипак, јасно је да је дерби посебна прича и друга димензија и да међусобни дуели или форма не играју кључну улогу. Знају то одлично играчи и тренери два највећа српска клуба.
Претходне партије нису доносиле леп фудбал, већ су више подсећале на партије шаха и надмудривање Станковића и Станојевића, у којем је Станковић пре два дербија у потпуности надиграо свог колегу (2:0), само што је тада Звезда пред собом имала притисак „морања“.
Била је на минус пет и само тријумф је враћао у шампионску трку, после чега се ситуација у потпуности преокренула и на крају су црвено-бели изашли као апсолутни победници.
Жали за тим Александар Станојевић, не прође конференција на којој не осуди јавност и новинаре да је 70 одсто Србије на страни Звезде и да је Партизан практично у немогућој мисији да буде шампион.
Сада је пред Станојевићем и његовим изабраницима нова прилика да се освете ривалу у његовом дворишту и покваре му журку да се домогне друге узастопне „дупле круне“.
Звезда је пуних 13 година чекала „дуплу круну“, а онда је прошле засијала и сада има прилику да то понови. Ипак, наспрам себе ће имати највећег ривала.

„Срећни смо и поносни што ћемо представљати клуб у великом спектаклу, јер је дерби увек нешто посебно. Једва чекамо да почне и надамо се добрим стварима. Задовољство је што ћемо бити део финала. Није сигурно одрада посла. Прва помисао на Куп је да не може да буде било каква утешна награда или спас сезоне. Тек када се сезона заврши тада се анализира је л' успешна или не. Не може једна утакмица да спаси сезону или да буде лоша по том питању. Даћемо коментар о сезони тек када се заврши, а једна утакмица ништа не доноси и не може се везати за целу сезону. Нећу се хватати за то ако освојимо Куп, нити ако не освојимо. Тек после свега ћемо анализирати и ја ћу изнети свој став“, поручио је Станојевић.

Очекује се да ће Партизан у гротлу Маракане изаћи у формацији 4-2-3-1. Међу стативама ће бити Стевановић, испред њега у последњој линији Миљковић десно, штопери Милетић и Вујачић, а на позицији левог бека Урошевић.
Испред њих двојица задњих везних Јевтовић и Здјелар. Тројица офанзивних везних Марковић, Јојић и Мениг, а у самом шпицу напада Рикардо Гомеш.
С друге стране, Дејан Станковић је поручио да умор после освојене пете шампионске титуле у низу не може и не сме да буде алиби. Дупла круна је императив!
„Да, уморни смо. разумљиво, али проблем је што имају 'лудог' тренера који не жели да одустане. Славље после титуле је прошло и сада се окрећемо дербију. Играли смо три ове сезоне, детаљи одлучују, надам се да ће тако бити и у четвртак. Из ове сезоне смо остварили циљ, а то је титула, групна фаза у Европи. Е сад, ово финале може да буде као јагода на торти“, поручио је Станковић.
Очекује се да ће Звезда ткаође заиграти у формацији 4-2-3-1. Јединица је загарантована Милану Борјану, испред њега Гајић на десном беку, који ће добити предност у односу на Пићинија који је био стартер у претходном вечитом дербију.
Када је штоперски тандем у питању ту дилеме нема - Ераковић и Драговић, а лево је „закуцан“ Родић.
Очекује се да ће Саногу друштво у вези правити Славољуб Срнић, који је био "икс фактор" у претходним дербијима и доносио је превагу у дефанзивним задацима, а касније брзом трансформацијом у офанзиви.
Офанзивни трио чиниће: Канга, Иванић и Катаи, док се очекује да напад предводи Охи, а Павков ће прилику по свему судећи вребати са клупе, што се у прошлости показало као пун погодак јер је горостас из Бегеча далеко продуктивнији као џокер.
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
СПОРТ
Човек звани трофеј: „Финала се не играју, финала се освајају“ /видео/
Артјом Дзјуба – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
СПОРТ
Артјом „више није занимљив Звезди“ – Рус открива коме јесте
Исмаил Морина - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
СПОРТ
Ухапшен Албанац који је управљао дроном у Београду /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала