- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: У Бучи је одрађена иста шема као у Рачку

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Када је нешто у интересу САД, онда им је све дозвољено, па и да у трену избомбардују земљу која је на 10.000 километара удаљена од њихове обале - Југославију, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу РТ.

"Упоредите ту ароганцију, осећај сопствене супериорности – то је тај колонијални менталитет, када ми је све дозвољено, а ти мораш да радиш шта ти кажем. Он се манифестује, не само што се тиче наших интереса. Када им је потребно… Сетите се, 1999. године САД су одлучиле да Југославија прети њиховој безбедности. 10.000 километара од америчке обале. У трену су је избомбардовали", испричао је Лавров.

Он је подсетио да је Вилијам Вокер, који је био на челу ОЕБС-а, прогласио геноцидом неколико лешева која су откривени у селу Рачак. Како се касније открило, нису била у питању тела цивила, већ милитаната. Преобукли су их у цивилну одећу и разбацали.
"На исти начин је то било урађено и 23. априла у Бучи, код Кијева. То је иста шема. Она ради, независно од тога да ли она некога убеђује или не. Они нису ни морали никога да убеђују. Избомбардовали су Југославију. Формирали независно Косово, кршећи све принципе ОЕБС-а. Само су рекли: тако ће бити", додао је он.
На Криму, након референдума, они су рекли: самопроглашеност Косова може, а самопроглашеност Крима – не. То се све види голим оком, и за то нико и не поцрвени од стида, закључио је Лавров.
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
РУСИЈА
Лавров: Открили смо - Украјина је спремала план Б за 8. март
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала