- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патријарх Вартоломеј руским монасима на Светој гори: Седите мирно

CC BY-SA 3.0 / Aroche / Манастир Пантократор
Манастир Пантократор - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Васељенски патријарх Вартоломеј изјавио је да не планира прогон руских монаха на Светој гори током своје посете, али они морају да седе мирно како их не би протерали.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ово није први пут да посећујем Свету гору као ходочасник. На Светој гори сам био осам пута. Тридесет година након што ме је Бог сматрао достојним ја сам на престолу Цариграда, сада желим да је посетим још једном како бих се захвалио на овом великом благослову“, рекао је Вартоломеј.

Патријарх Вартоломеј је дао интервју грчкој телевизији ЕРТ током своје посете Светој гори 27-29. маја, која је под јурисдикцијом Васељенског патријарха.
„Говорили су и писали неке чудне ствари у вези са мојом посетом, да планирам да протерам руске монахе. То су митови. Немам намеру да било кога протерујем. Претпостављам да ме они неће испровоцирати да урадим нешто слично. Нека седе мирно како никога не би прогонили. То су очигледне ствари“, додао је он.
Раније је портал „антињуз.гр“ писао да се грчка Влада спрема по предлогу Цариградског патријарха Вартоломеја за масовни прогон руских монаха са Свете горе. Монашка заједница Свете горе нема никакве везе са овим планом и противи се протеривању било којих монаха, саопштили су Спутњику из те заједнице.
Руски манастир Светог Пантелејмона на Светој гори - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2022
РУСИЈА
Скандал: Опасност да са Вартоломејом дође и полиција - руске монахе протерују са Свете горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала