- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге обориле војно-транспортни авион - достављао муницију и наоружање у региону Одесе

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков
Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Руска средства противваздушне одбране током протеклог дана обориле су један украјински јуришни хеликоптер Ми-24, као и војно-транспортни авион украјинског ратног ваздухопловства, који је достављао муницију и наоружање у региону Одесе, изјавио је на брифингу портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Поред тога, како се наводи, уништено је 13 украјинских дронова, укључујући два реактивна Ту-143 „Рејс“ совјетске производње.
„Укупно је од почетка специјалне војне операције Русије у Украјини уништено 179 авиона, 127 хеликоптера, 1019 дронова“, истакао је Конашенков.
Према саопштењу, у Николајевској области уништен је украјински електронски обавештајни центар и том приликом ликвидирано је 11 војника и 15 страних стручњака.
Како је додао Конашенков, уништена такође су 323 противваздушна ракетна система, 3.266 тенкова и других борбених оклопних возила, 433 вишецевна бацача ракета, 1682 средства пољске артиљерије и минобацача, 3.190 јединица специјалних војних возила.
Конашенков је још истакао да су руске трупе у области железничке станице Покровск у Доњецкој Народној Републици уништиле војне једнице и војну технику, која је допремљена ради појачања украјинске групе у Донбасу.
„Ракетне трупе и артиљерија елиминисале су 62 командна места, 407 подручја концентрације људства и војне технике Оружаних снага Украјине, 47 артиљеријских и минобацачких јединица на ватреним положајима, као и три складишта муниције“, истакао је Конашенков.

Специјална операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Обала Азовског мора - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
РУСИЈА
Локалне власти Запорошке области: Украјина је заувек изгубила излаз на Азовско море
Лекарка у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
РУСИЈА
Хитна помоћ у Маријупољу – то је сада права напредна медицина у разрушеном граду /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала