- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Твитер кажњен са 150 милиона долара због обмане и продавања приватних података корисника

© Sputnik / Рамиль СитдиковТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
Пратите нас
Америчка Федерална комисија за трговину казнила је компанију „Твитер“ у износу од 150 милиона долара јер је та компанија оглашивачима давала корисничке информације, укључујући и бројеве телефона, које прикупља у безбедносне сврхе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Од маја 2013. до септембра 2019. године „Твитер“ је прикупљао телефонске бројеве и имејл адресе у безбедносне сврхе, али је такође делио те податке са компанијама које су слале рекламе корисницима.
Америчко министарство правде и трговачка комисија наводе да је друштвена мрежа лажно тврдила да поштује споразуме о безбедности података које САД имају са ЕУ и Швајцарском.
Према тим споразумима, дељење и коришћење личних података корисника је забрањено сем у случајевима кад они то лично одобре.
„Твитер“ ће због тога морати да плати 150 милиона долара и да постави нове безбедносне мере.
Регулатори истичу да је „Твитер“ кршењем правила обмануо кориснике да штити њихову приватност.
Казна долази у тренутку када компанија чека да се финализује договор о продаји директору „Тесле“ Илону Маску за 44 милијарде долара, преноси РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала