- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Ексклузивно: Нова „експлозија“ Београдског синдиката - аутобуси спремни и из Црне Горе

© Sputnik / Дејан СимићГрупа Београдски синдикат на проби пред концерт
Група Београдски синдикат на проби пред концерт - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
Пратите нас
Десет година после великог концерта у Арени, Београдски синдикат ће имати први самостални наступ у Београду. Уочи великог Београдског концерта објавиће нову песму „Стара гарда“, а Феђа Димовић открива за Спутњик како се Синдикалци носе са кризом средњих година.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Велики београдски концерт Београдског синдиката одржаће се 11. јуна на стадиону Ташмајдан. Биће то први самостални концерт популарног хипхоп колектива у родном граду, десет година после наступа у Арени.
Према речима Феђе Димовића, једног од лидера Београдског синдиката, у савременом свету у коме све иде тако брзо деценија паузе изгледа готово као један век. У међувремену, Београдски синдикат је снимио пуно нових песама које се још нису чуле у Београду.
„Мислим да је стадион Ташмајдан најбоље могуће место, као неки симбол Београда, да се ту сви окупимо и да прославимо тај повратак Синдиката“, каже Димовић за Спутњик.

Синдикат на Евровизији – „Поздравите мога тату“ или „Баба крај тарабе“

Поводом вести да је познати глумац Андрија Милошевић постао нови члан Београдског синдиката, Димовић истиче да је била реч о шали са конференције за штампу. Идеја је била да њихов другар Андрија унесе једну дозу шаљивости да то не буде „нека сувопарна конференција за новинаре“.
„Та шала, како то иде код Андрије, настала је на лицу места. Рекао је да је нови члан Синдиката и да се припремамо за Евровизију са песмом 'Поздравите мога тату'. Мада, било је расправе да ли да буде 'Поздравите мога тату' или 'Баба крај тарабе'. Међутим, како то сада иде, та шала је постала оно што се сада зове 'клик-бејт' за поједине медије, а онда људи који само прелећу преко наслова су то узели здраво за готово и заиста помислили да је дошло до тог трансфера. Како се ми поделимо око свих могућих тема, једни су то поздравили, други су напали и тако се направила фрка ни око чега.“

Велико интересовање – аутобуси из Црне Горе

Према његовим речима, интересовање публике за концерт на Ташу је велико, тако да је већ распродато око половине капацитета. Продаја карата драстично је скочила како се ушло у последњи месец пред сам концерт.
„Зна се да то код нас иде кампањски и да се карте углавном купују неколико дана уочи или на сам дан концерта. За нас је изненађујуће зато што ни Арена, која је била пуна, није била продата у претпродаји него је на дан концерта било прича да ће остати полупразна. Међутим, на тај дан су дошли људи и купили карте. Овде, на Ташмајдану је потпуно другачија ситуација, људи су постали свесни да Таш има ограничен капацитет од 10.000 места и да је то мали капацитет за концерт Синдиката у Београду, поготово што интересовање превазилази сам Београд. Имамо организоване аутобусе који ће доћи из Црне Горе, тако да мислим да ће све бити распродато пре самог концерта.“

„Стара гарда“ у кризи средњих година

После концерта у Београду, Синдикат ће наступити на фестивалу у Љубовији 9. јула и на фестивалу „Оверлоуд“ у Владичином Хану 29. јула, а Димовић очекује да ће бити још понуда за наступе током лета. Нови сингл који је најављен за 30. мај заједничка је песма са Николом Роквићем и се зове „Стара гарда“.
„Мислим да ће бити освежење чути Синдикат у другачијем фазону, у смислу да смо и ми пустили машти на вољу и мало се нашалили на рачун својих година.“
Пошто се Синдикалци већ шале на рачун својих година, питали смо Димовића да ли је њихов повратак концертима после десет година резултат кризе средњих година.
„Мислим да још увек она права криза средњих година није дошла. Надам се да ћемо као људи који се труде да воде неки духовни живот и да се посвете смирењу, и ту кризу на прави начин пребродити, да нећемо одлепити него да ће то позитивно утицати на нас, закључио је Димовић.
Феђа Димовић , члан групе Београдски синдикат - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
ДРУШТВО
Феђа Димовић: Подршка Спутњику који је подржао Београдски синдикат кад нам је било најтеже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала