- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Боровчанин „нокаутирао” Кличка: Срби су га спасавали од албанске мафије, срам га било!

© Фото : БССБоровчанин и Мирочинков
Боровчанин и Мирочинков - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
Пратите нас
Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије, одговорио је на скандалозну изјаву Виталија Кличка, градоначелника Кијева и легендарног боксера, који је у изјави за албанске медије у Давосу поручио да се Украјинци боре против руског окупатора, као Албанци некада против српског окупатора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Поменута изјава подигла је доста прашине, а Боровчанин као бивши шампион Европе у полутешкој категорији и неко ко је годинама тренирао са Кличком, најоштрије је осудио његов поступак, додајући да би требало да буде срамота због онога што је изговорио за албанске медије.
Виталиј Кличко је издао и погазио сопствене корене, па и не чуди што се у политици понаша као нокаутирани боксер у рингу. Некада је био нормалан човек и спортиста, када смо тренирали заједно, или се само тако представљао, али је у њега ушло неко зло пред крај боксерске каријере. И не чуди то његово садашње нељудско понашање с обзиром да су га ментори тада обучавали за тзв вештине 'говорништва и јавног наступа'. Из истих разлога сам прекинуо са њим сваку комуникацију, управо када га је то зло поставило на чело колоне у Мајданпу где је и направљен раздор између два братска народа, украјинског и руског. Сада поново продубљује сукобе и покшава да направи нове, при чему до линије фронта долази да се фотографише и да да запаљиве изјаве за медије, а спава у својој скупоценој вили на периферији Кијева. Заборавио је да спорт треба да мири људе, а не да их завађа, како је говорио Мендела којег је цитирао док је боксовао”, рекао је Боровчанин.
Ненад Боровчанин је додао и да су Срби својевремено штитили Кличка од албанске мафије.
„Кличко би требало да зна да је Косово и Метохија за нас Србе више од територије и колевка српства, док изгледа не познаје ни историју сопственог народа. Кличко треба да зна и то да је Србија једина земља на свету где свако може прошетати и са украјинснком и са руском заставом, и да сваки грађанин Србије доживи и једне и друге као браћу, чији сукоб подјенако изазива тугу у срцима свих нас у Србији. Кличко треба да зна да српски народ најбоље зна цену мира и цену рата, као и да Србија на челу са нашим председником Вучићем има јасан став по питању сукоба у Украјини, као и да наша земља најискреније жели и све чини да настане мир, као и да се патње људи ублаже. Кличко на послетку треба да се подсети колико су му Срби помогли у Хамбургу када га је иста та албанска мафија напала, а Срби га спасавали. Кличко треба да зна да српски народ никада није поражен, јер се наша војска са Косова и Метохије повукла на тенковима због вере да ће наступити мир и да нас неће прећарити са разним резолуцијама, а након тога напасти наш голоруки народ, палити српске цркве и манастире. Кличко треба да зна да је Србија земља слободних и поносних људи, са јасним добронамерним и мирољубивим ставовима, била кроз историју, остала сада и биће у будућности”, закључио је Боровчанин, чије је речи објавио Боксерски савез Србије.
Председник Формуле-1 Берни Еклстон - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
СПОРТ
Власник Формуле ухапшен због пиштоља
Бивши боксерски шампион у супертешкој категорији Мајк Тајсон. - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
СПОРТ
Тајсон проговорио о скандалу: Моја супруга се љути, али – шта ког ђавола да радим?
Теквондо - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
СПОРТ
Злато за Србију на Европском првенству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала