- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Угрожен туризам у Бугарској: Туристи се боје мина и војних авиона

CC0 / Unsplash / Летовалиште у Бугарској
Летовалиште у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
Пратите нас
Туризам у Бугарској се суочава са озбиљним изазовима у вези са дешавањима у Украјини, изјавио је бугарски министар туризма Христо Проданов и додао да су основни разлози то што неће моћи да дођу руски и украјински туристима као и страх људи из других држава да путују у Бугарску која се налази у близини конфликта.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Предузимамо све што је у нашој моћи како бисмо убедили госте из других земаља да је Бугарска безбедна и мирна туристичка дестинација, као и да ће се црноморска обала додатно обезбеђивати“, изјавио је бугарски министар.
Представник протурске опозиционе партије „Покрет за права и слободе“ Мјумјун Сали Мјумјун се нада да ће Влада успети да добро изрекламирати бугарска летовалишта.

„Не знам колико су такве вести лажне, али када страни медији трубе о томе да мине плутају у Црном мору, природно је да ће туристи бити забринути и одлучити да оду негде другде. Имам информације и да су пре отприлике месец дана авиони, који притом нису путнички, летели изнад плажа. Тако да и овај податак представља проблем“, изјавио је бугарски посланик.

Проданов је као одговор на ову констатацију навео да држава тежи ка томе да оповргне све лажне информације и додао да ни једна државна институција није видела те авионе, осим турских риболоваца.
Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије је крајем марта издала упозорење да се у Црном мору налазе плутајуће украјинске мине. Командант ратне морнарице Бугарске Кирил Михајлов је изјавио да ово саопштење има за циљ стварање напетости и да не постоји реална опасност.
Како је крајем маја бугарски портал „Дневник“ писао, током војног конфликта у Украјини из бугарске Варне и Бургаса је неколико пута полетео теретни авион Ан-12 који је превозио „производе који су повезани са одбраном“.
Бугарска званично неколико година не испоручује оружје Украјини, а након почетка сукоба пристала је само да ремонтује украјинску опрему у бугарским фабрикама. Посланици парламентарне партије ГЕРБ су више пута оптуживали Владу да Украјину снабдева оружјем преко Пољске као посредника.
Црно море, Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РЕГИОН
Бугарски хотелијери о надокнадама за украјинске избеглице: То није довољно ни за храну
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала