- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хоће ли СЗО истражити повезаност америчких биолабораторија и мајмунских богиња

© AP Photo / Anja NiedringhausЛого Светске здравствене организације (СЗО)
Лого Светске здравствене организације (СЗО) - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Пратите нас
Илузорно је очекивати да ће Светска здравствена организација (СЗО) истражити повезаност америчких биолабораторија у Нигерији и појаву мајмунских богиња у тој земљи, јер би то значило да би СЗО раскринкала саму себе и своје главне финансијере, сматра спољнополитички коментатор, Никола Врзић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Упркос томе, треба их, сматра он, стално прозивати за то, као и за остале америчке биолабораторије у свету, што управо чине Руси.
Према извештају Светске здравствене организације, ширење мајмунских богиња почело је из Нигерије где функционишу најмање четири америчке биолабораторије. Русија је зато позвала СЗО да провери повезаност мајмунских богиња и америчких биолабораторија у Нигерији, одакле је болест донета у Европу и Америку.

Америчке биолабораторије и СЗО

Може ли се у овом случају говорити о пукој случајности, поготово после сазнања да Америка контролише 335 биолошких лабораторија у 30 земаља широм света и да је у појединим била извођач истраживања под контролом Министарства одбране САД и проучавала и вирус корона слепих мишева у Кини, непосредно пре почетка пандемије – закључно до 2019. године. САД су склопиле уговор о истраживању ковида 19 у Украјини три месеца пре појаве болести назване тим именом.
Врзић за Спутњик каже да и у овом најновијем случају мајмунских богиња има обиље повода за сумњу да није реч о случајности, имајући у виду њихово порекло, али и медијску кампању која то прати и позивима на вакцинацију, уз вакцинисање америчке војске. Подсећа и на то да је прошле године на Минхенској безбедносној конференецији предвиђен и датум када ће се оне раширити по свету.

Обиље разлога за сумњу

„С једне стране имамо обиље разлога за сумњу, а руско инсистирање да се открије све до краја само за себе говори да смо до сада открили тек врх леденог брега и да ћемо у периоду који долазу сазнати много тога од чега ће нам се вероватно подићи коса на глави“, сликовито каже Врзић.
© Flickr / Maryland National GuardАмерика контролише 335 биолошких лабораторија у 30 земаља широм света
Биолошко оружје - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Америка контролише 335 биолошких лабораторија у 30 земаља широм света
Он напомиње да је портал Политико још 2017. године констатовао да је амерички милијардер Бил Гејтс постао највећи финансијер СЗО, оценивши да су приоритети Гејтса постали и приоритети СЗО. Реч је, дакле, о продору најкрупнијег светског капитала у организацију која би требало да служи читавом човечанству, уместо крупном капиталу и његовим интересима.
О томе најбоље сведоче подаци да су вакцине против ковида направиле девет нових милијардера. „Фајзер“ је на вакцини у прошлој години зарадио запањујућих 37 милијарди долара, а „Модерна“ која је добила у својим редовима четири милијардера - 18 милијарди.

СЗО и даље треба прозивати

„Не треба очекивати да ће СЗО провести ову врсту истраге, али то не значи да их због тога не треба прозивати, што Руси и раде. Али то сада је само увод у оно што ће уследити и што ћемо тек открити јер видимо да је све повезано, и биолошке лабораторије у Украјини. Сада знамо да постоје на основу признања америчких званичника да је ту било и биолошког оружја и почињемо да сазнајемо и конкретне детаље па и када је реч о мајмунским богињама. Још пре 20 и више година су амерички медији писали о томе да су мајмунске богиње проучаване као вид биолошког оружја управо у лабораторијама у државама бившег Совјетског Савеза, а то су ове украјинске које сада сарађују са Пентагоном", каже Врзић.
Зато истиче да није случајно што је Америка једина замља на свету која одбија да буде потписник међународне конвенције о забрани биолошког и хемијског оружја.
CC0 / Wikipedia/ https://www.cdc.gov/poxvirus/monkeypox/index.html / Ширење мајмунских богиња почело је из Нигерије где функционишу најмање четири америчке биолабораторије
Болесник са мајмунским богињама - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Ширење мајмунских богиња почело је из Нигерије где функционишу најмање четири америчке биолабораторије
На питање да ли то што је сада светска јавност упозната о постојању 335 америчких биолошких лабораторија може да помогне да оне буду стављене под контролу због опасности да би могле да буду расадник биолошког оружја, наш саговорник је сумњичав.

На чекању са новим светским поретком

„Тешко је очекивати да би то могло да буде стављено под контролу. Оно што у овом тренутку може да се очекује је да све то буде гурнуто под тепих када истраживања буду окончана. Мислим да ће се то расплести заједно са комплетним светским поретком који се расплиће на различите начине. Мислим да ће тек тада моћи да буде извршен довољно снажан међународни притисак на Америку да укине те своје програме“, оцена је нашег саговорника.
Он каже да је за њега застрашујуће сазнање да европски савезници САД уопште не инсистирају на разрешењу тог питања и не показују елементарни инстинкт за самоодржањем, јер би у случају смртоносне епидемије и сама Европа била угрожена.
Колико год да не верује да било шта по том питању може да буде разрешено, Врзић, ипак, сматра значајним то да се кренуло са мртве тачке.
„Када погледамо, до пре пар месеци свака прича о америчким биолабораторијама је проглашавала за теорију завере. Сада знамо да је то чињеница јер се о томе сведочило и пред америчким Сенатом под заклетвом. Велики корак ка разоткривању тога што је рађено је направљен, али се тек очекују права открића“, истакао је саговорник Спутњика.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала