- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лицемерна изјава шефице Европске комисије: Морамо да купујемо руску нафту да Путин не би профитирао

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Пратите нас
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изјавила је да би потпуни прекид куповине руске нафте могао да испровоцира пораст цена енергената што би омогућило Русији да добија већи профит и да преусмерава та средства на јачање своје војне моћи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ако ми у потпуности, данас, прекинемо да купујемо руску нафту, он (председник Русије Владимир Путин) ће вероватно ту нафту, коју не прода Европској унији, пребацити на светско тржиште где ће цене скочити и за њу добити још већи новац. То ће додатно попунити његову војну касу. Ми морамо да размишљамо стратешки о том питању“, рекла је Фон дер Лајенова у интервјуу за телевизију „Ем-си-ен-би-си“.
Она је такође казала и да би Европска унија требало да буде флексибилнија по питању прекида куповине руских енергената како би се избегла могућа економска штета њених чланица.
Застава Европске уније - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2022
РУСИЈА
Мађарски премијер: Договор о ембаргу на руску нафту мало вероватан у скорије време
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала