- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Министарство одбране Бугарске: Немамо везе са испорукама Су-25 Украјини

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЈуришни авион Су-25УБ на војним вежбама у Јужном војном округу
Јуришни авион Су-25УБ на војним вежбама у Јужном војном округу - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Пратите нас
Министарство одбране Бугарске је оповргло претпоставке медија о томе да је Бугарска могла да испоручи Украјине јуришне авионе Су-25, пише лист „Сега“ позивајући се на коментаре прес центра Министарства одбране Бугарске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У америчком листу „Форин полиси“ се 24. маја појавила информација о некој источноевропској земљи која је авионе Су-25 и хеликоптере Ми-17 испоручила Украјини.
Касније је пољски портал „Дифенс 24“ обратио пажњу на то да је Бугарска једина НАТО земља која још увек има у свом наоружању Су-25. Упркос првобитном одбијању да Украјини испоручи оружје, Софија је вероватно одлучила да ипак преда јуришне авионе, надајући се да ће извући неку корист од Вашингтона, напомиње портал.
Бугарска је само прошле године добила осам модернизовани авиона Су-25, које је ремонтовала белоруска фабрика, а укупно има 14 јуришних авиона овог типа.
Специјална војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2022
РУСИЈА
Руска војска уништила крупну испоруку америчког оружја и оборила украјински Су-25
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала