- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станојевић је отишао – и шта ћемо сад?

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалски тренер Александар Станојевић
Фудбалски тренер Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
Пратите нас
Партизан је изгубио битку на свим фронтовима са Црвеном звездом, али је највећи ударац претрпео по завршетку финала Купа Србије (2:1) где је Александар Станојевић поручио да је „бивши“ и да неће више седети на клупи црно-белих. Од тада је прошло само два дана, али јасно је да „парни ваљак“ нема превише времена и да мора да нађе његовог наследника.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Питање свих питања у Хумској је и шта ћемо сад? Право на грешку немају јер је стрпљење навијача на измаку. Звезда је завела страховладу. Пет године доминира у Суперлиги, а последње две освојила је исто толико дуплих круна.
Управа на челу са председником Милорадом Вучелићем и генералним директором Милошем Вазуром се не оглаша, већ мора да решава и да гаси пожар. Једини који је иступио досад у јавности је Ивица Илиев, који је пре неколико година поднео оставку на функцију спортског директора, али и даље обавља исту.
У јавности се увелико лицитира именима, од бившег селектора Србије Младена Крстајића, преко легендарног Саше Илића, па до Марка Николића који је после растанка с Локомотивом Москва без ангажмана. Ипак, све је то у магли и далеко, а листа кандидата је далеко дужа. Веровали или не, чак шесторица кандидата фигуријају за упражњену клупу посрнулог дива из Хумске.
„До последњег тренутка веровали смо да ће Станојевић остати тренер, тако да неког другог нисмо ни тражили. Били смо убеђени да ће, уколико освоји Куп Србије, ипак донети одлуку да остане. Нажалост, ни једно ни друго се није десило и тек сад ћемо тражити новог тренера. Имамо списак са пет или шест потенцијалних кандидата, али не бих да откривам имена. Разговараћемо са свима, свако од њих има своје предсности. Не верујем да ћемо пресећи пре следеће недеље“, поручио је Илиев у разговору за Информер.
На питање Спутњика да ли се покајао што се враћао у српски фудбал и да ли то што одлази значи да се и идуће сезоне помирио с тим да не може ништа да се промени и да ће Звезда поново бити шампион, Станојевић је одговорио на половину питања.
Не кајем се, није ми жао. Имао сам изванредну групу играча. Одиграли смо 58 утакмица. Момци су били сјајни. Сви смо били једна добра група. Поносан сам што сам био део ове приче. Тужан сам што идем. Тако мора да буде. Једноставно нама се није дало да будемо прваци, неко је то тако негде записао. Готова је прича, одлучио сам и идем“, рекао је Станојевић, који није одговорио на део везан за наредну сезону и да ли је шампионска трка унапред готова и да се због тога предао и да одлази...
И шта ћемо сад? Станојевић је отишао, а показао је да може и да му мало недостаје да сруши Звезду и прекине доминацију. Овако, на Вучелићу, Вазури, Илиеву и остатку управе је да направе огроман рез.
Да доведу новог тренера - помињу се: Крстајић, Николић, Илић, Лазетић, Веселиновић, Раставац, Брновић, име од ауторитета и интегритета који ће предано радити, одвојити „жито од кукоља“ и покушати да уради оно што Станојевић није могао или му није било дозвољено, како би он рекао.
А осим шесторице кандидата за новог тренера што је открио Илиев, јавност спекулише да ће доћи до чистке у Хумској, те да ће клуб напустити седморица фудбалера који три године нису освојили трофеј.
Наводно, у питању су Лазар Марковић, Милош Јојић, Иван Обрадовић, Рајко Брежанчић који и није имао запажену улогу, као ни Лазар Павловић, Милан Смиљанић и Бојан Остојић.
А док Партизану „гори под ногама“ на другом страну Топчидерског брда задовољно трљају руке, кују планове о новим скупоценим аквизицијама за напад на Лигу шампиона.
Давид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
СПОРТ
Краљ нишани 14. круну – Ливерпул жели освету за кошмарну кијевску ноћ
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2022
СПОРТ
Фамилија пише историју, а Станковић за Спутњик поручује: „Син је већ бољи од мене“
Тренер Партизана Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2022
СПОРТ
Партизан остаје без тренера: „Тако мора да буде“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала