- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Амерички БДП у прва четири месеца ове године пао 1,5 одсто

CC0 / пиксабеј / Економска криза
Економска криза - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Ревидирани подаци америчког Министарства трговине показали су да је реални бруто домаћи производ (БДП) Сједињених Америчких Држава у првом тромесечју пао за 1,5 одсто у односу на исти период прошле године.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Аналитичари су очекивали ревидирани пад од 1,3 одсто.
Нешто већи пад од очекиваног уследио је након што је БДП нагло поскочио за 6,9 одсто у последњем тромесечју 2021. године.
У одвојеном извештају, америчко Министарство рада, након што је у претходној недељи известило о највећем броју нових захтева за накнаде незапосленима у Америци у последња готово четири месеца, у четвртак је објавило да су захтеви за накнадама у недељи до 21. маја пали више од очекиваног.
Број нових накнада пао је на 210.000, што је смањење за 8.000 у односу на неревидирани ниво од 218.000 из претходне недеље. Економисти су, како је пренео портал „Seebiz“, очекивали скромније смањење нових захтева за незапослене на 215.000.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала