- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда јури дуплу предност, Партизан брејк који све може да промени

© Фото : АБА лигаИвановић и Аврамовић
Ивановић и Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Црвена звезда и Партизан вечерас од 20 часова играју другу утакмицу финалне серије АБА лиге у којој црвено-бели воде са 1:0. Екипа Дејана Радоњића поново ће бити домаћин као и у првом мечу, а онда ће у трећем дуелу предност са трибина имати Партизан. Сериј се игра до три победе. И вечерашњи меч ћете моћи пратите уживо на Спутњику.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Црвена звезда је добила прилично убедљиво први дуел и сада се црно-бели надају да могу да поруше конце екипи Дејана Радоњића. Уколико Звезда добије биће на корак од титуле, а ако се деси да Партизан слави, црно-бели би направили брејк који би променио ток серије наглавачке.
Радоњић је зато затражио опрез од својих кошаркаша.
„Очекује нас још интензивнија утакмица у распореду по коме се финале игра на свака два дана. Морамо да будемо спремни да још једном одбранимо домаћи терен. Свесни смо веће важности другог меча против Партизана, због тога морамо бити веома сконцентрисани, да са великом енергијом и одговорношћу одиграмо ову утакмицу која због самог распореда добија на још већој важности! Због тога очекујем још већу подршку са трибина у недељу увече.“
Огњен Добрић је додао да ће за њега и саигаче овај други дуел бити незгоднији него онај први који су црвено-бели добили са 90:76.
„Пред нама је још тежа утакмица него у петак. Немамо пуно времена да се одморимо и припремимо за нови изазов и утакмицу. Играмо нови меч у размаку од 48 сати, што је нова ситуација јер је у питању финална серија. Морамо да одиграмо још боље, јос чвршће и са још више концентрације јер је ова утакмица још важнија од оне прве! Позивам наше навијаче да дођу сутра у још вецем броју и пруђе нам још већу и још гласнију подршку!“
Ако ико зна како ствари може да преокрене на своју страну онда је то Жељко Обрадовић.

„Нова утакмица у серији долази већ сутра. Имамо данас тренинг и анализу свега што се синоћ дешавало, па ћемо учинити све што је у нашој моћи да ствари које нису биле добре исправимо. Очекује нас још једна утакмица у којој ће интензитет и чврстина морати да буду на нивоу финала и ми тако морамо да играмо уколико желимо да се боримо за другачији исход утакмице од оног у првом мечу“.

Кошаркаш црно-белих Алекса Аврамовић је ове сезоне већ имао одличне партије у дербију.
„Сутра је нова утакмица у којој морамо да дамо све од себе како не би понављали грешке које смо у серији правили. Такозвани празан ход и период лоше игре на почетку другог полувремена смо скупо платили, баш као што ћемо сваки пут платити ако такве ствари будемо понављали. Имамо један дан за предах, анализу и припрему. Верујем да ћемо сутра на терену изгледати много боље“.
Судије друге утакмице финалне серије биће Илија Белошевић, Игор Драгојевић и Марио Мајкић.
Кошаркаши Звезде - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2022
СПОРТ
Шта значи дужина клупе: Звезда добила дерби 14 разлике, а Калинић убацио само три поена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала