- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нестао авион у Хрватској, Горска служба повукла објаву о рушењу

© FlickrАвион Цесна 421 видео
Авион Цесна 421 видео - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
Пратите нас
Спортски авион Цесна са четири путника нестао је данас северно од Раковице, у области Кордуна јужно од Карловца и Слуња, саопштила је Хрватска горска служба спасавања (ХГС С) .
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Поједини хрватски медији пренели су, позивајући се на саопштење ХГС С, да се авион срушио, а касније су објавили да је ХГС С повукао ту информацију са Твитера. На Твитеру ХГС С-а сада стоји обавештење да је авион нестао.
Горска служба је на Твитеру прво објавила да се спортски авион са четири путника срушила данас северно од Раковице, а потом објаву избрисала и известила да је авион нестао, преноси Хина.
Цивилна заштита саопштила је раније да је нестао авион типа Цесна који је данас полетео из Сплита, а кретао се према Немачкој и да су на координате нестанка упућени чланови ХГС С-а с дроном и полиција.
Хрватска контрола лета обавестила је Оперативни центар цивилне заштите о несталом авиону северно од Раковице, на висини 2.300 стопа.
Карловачка полиција саопштила је да је у 11.48 сати примила дојаву да је са радара Хрватске контроле зрачне пловидбе у 11.25 сати нестао авион типа Цесна 182, на ширем слуњском подручју, који је летео из правца Сплита према Немачкој.
Одмах по дојави у претрагу подручја су се укључила 34 полицијска службеника, међу којима припадници специјалне и интервентне полиције и 28 припадника Хрватске горске службе спасавања који у претрази користе дрон.
Хрватска контрола лета обавестила је претходно Оперативни центар цивилне заштите о несталом авиону северно од Раковице, на висини 2300 стопа, који је полетео из Сплита, пише Вечерњи лист.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала