- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Проклетство се поновило после 24 године – поново Мијатовић, поново пречка и Холанђани

© Фото : ФСС/УЕФАОрлићи
Орлићи - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
Након пораза кадета Србије на Европском првенству од Холандије остала је велика жал за пропуштеним шансама, а поготово за две које је имао Јован Мијатовић када је погодио пречку. Историја се поновила! После скоро 24 године откад је Пеђа Мијатовић у осмини финала Мундијала против Холандије погодио пречку сада је то урадио још један Мијатовић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Кадети Србију поражени су у полуфиналу Европског првенства од Холандије после пенала, иако су наши млади фудбалери током већег дела утакмице деловали сигурније.
Шансе су се ређале, али најболније су се догодиле у 41. и 43. минуту када је Јован Мијатовић оба пута погодио пречку.
Сећања враћају на 24 године раније када је Југославија имала Предрага Мијатовића и невероватни тим на Мундијалу на ком је стигла до осмине финала.
Исти противник, исто презиме и иста бол!
Холандија је повела преко Дениса Бергкампа, али је 1:1 донео Слободан Комљеновић на старту другог полувремена.
Прилику за потпуни преокрет и могуће четвртфинале Мундијала имала је Југославија када је после фаула Јапа Стама над Владимиром Југовићем досуђен пенал.
На белу тачку стао је славни Пеђа Мијатовић и после размишљања подигао лопту која је ударила у пречку и зауставила налет Југославије.
„Сви ми кажу: Имао си сјајну каријеру, али онај пенал... Ето, тај промашени пенал ће ме пратити док сам жив. Некако сам био сигуран да ћу дати гол, нисам превише размишљао о другачијем сценарију. То сам схватио као део посла који мораш да одрадиш. Спустио сам лопту на ону тачкицу, погледао голмана. Ван дер Сар је висок голман, има дугачке руке, одједном ми се гол тако сузио, помислио сам на то шта треба да радим и одлучим се да мало подигнем лопту. Шутнуо сам по средини, али она је ударила у пречку и пала на земљу“, испричао је једном приликом Мијатовић.
После 24 године млађи Мијатовић погодио је пречку такође против Холандије.
Орлићи - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
СПОРТ
Пенал лутрија пресудила фамилији – српски кадети стали пред прваком Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала