- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сви заробљеници из „Азовстаља“ налазе се у ДНР

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЗаробљени украјински војници и борци нацистичког батаљона "Азов" у фабрици "Азовстаљ" у Маријупољу
Заробљени украјински војници и борци нацистичког батаљона Азов у фабрици Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
На територији Доњецке Народне Републике налази око 2,3 хиљаде ратних заробљеника из „Азовстаља“, саопштио је министар правде ДНР Јуриј Сироватко за телевизију „Русија 1“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према његовим речима, сви ратни заробљеници налазе на територији ДНР и напоменуо да их третирају као обичне ратне заробљенике, као и да са њима раде истражитељи.
Сироватко је нагласио да је за злочине сличне онима које су починили украјински борци изведени из „Азовстаља“ у Маријупољу у ДНР предвиђена смртна казна, али ће одлуку донети суд.
Он је напоменуо да су заробљеници из „Азовстаљa“ под истрагом.
Подсетимо, руски министар одбране Сергеј Шојгу је 20. маја обавестио је председника Русије Владимира Путина да је завршена операција потпуног ослобађања „Азовстаља“ и Маријупоља од украјинских екстремиста и војника.
Према подацима Министарства одбране Русије од 16. маја се предало 2.493 екстремиста из пука „Азов“ и украјинских војника, који су око месец дана били блокирани на територији фабрике.
Русија од 24. фебруара спроводи специјалну војну операцију за денацификацију и демилитаризацију Украјине. Председник Русије Владимир Путин је као циљ операције навео „заштиту људи који су осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. У Министарству одбране Русије саопштили су да руска војска до краја марта завршила главне задатке прве етапе – значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ операције је ослобођење Донбаса.
Предаја екстремиста из Азовстаља - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2022
РУСИЈА
Маријупољ потпуно ослобођен, предали се сви екстремисти из "Азовстаља" /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала