- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

СЗО: Мајмунске богиње су умерени ризик за јавно здравље

© AP Photo / Cynthia S. Goldsmith, Russell Regner/CDCВирус мајмунских богиња под микроскопом
Вирус мајмунских богиња под микроскопом - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Пратите нас
Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да мајмунске богиње тренутно представљају "умерени ризик" за јавно здравље на глобалном нивоу, након што су забележени случајеви у државама у којима их досад није било.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Ризик по јавно здравље би могао да постане већи уколико вирус искористи прилику да се устали као људски патоген и прошири се на високоризичне групе, а то су мала деца и особе са ослабљеним имунитетом", рекли су из СЗО, пренео је Ројтерс.
До 26. маја, потврђено је 257 случајева мајмунских богиња, а сумња се на још 120, у 23 земље света које нису ендемске за вирус, навела је СЗО.
У овом таласу, засад нико није преминуо од овог вируса.
СЗО је истакла да изненадна појава мајмунских богиња у неколико неендемских земаља указује на то да постоји неоткривена трансмисија већ неко време.
Агенција УН за здравство очекује да ће бити пријављено још случајева, како се буде појачавао надзор над вирусом у ендемским и неендемским земљама.
Већина случајева је засад откривена у Великој Британији, Шпанији и Португалији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала