- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Драган Бјелогрлић добитник европске награде

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Бјелогрлић
Драган Бјелогрлић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Организатори Филмског фестивала југоисточне Европе (Southeast European Film Festival) који прати остварења кинематографија југоисточне Европе и Америке, саопштили су да је овогодишњи добитник престижне награде „Еуропа Прима“ 2022 српски глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У обимном образложењу за награду, које је објављено на сајту Фествала СЕЕ, наводи се више од 90 филмских и ТВ улога које је Бјелогрлић одиграо, као и улоге у великом броју позоришних представа, а посебно његова редитељска, сценаристичка и продуцентска остварења.
У образложењу за награду „Еуропа Прима“ 2022 посебно је истакнут Бјелоглићев редитељски, сценаристички и продуцентски ангажман на филмским и ТВ остварењима, међу којима се наводе „Сенке над Балканом“, на порталу ИМДб оцењене као најбоља српска серија свих времена, „Вратиће се роде“, „Жигосани у рекету“, „Роде у магли“, „Рат уживо“, „Ране“, „Мали свет“, „Монтевидео, Бог те видео“, "Монтевидео, видимо се“, „Тома“, уз истицање да су многа од њих забележила рекордну гледаност у биоскопима, преноси Танјуг.
Снимање филма Ланчана реакција - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
КУЛТУРА
Случај Винча: Почело снимање филма „Ланчана реакција“ - није Чернобиљ, али јесте опомена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала