- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чекају важна питања: Евролига још није дискутовала о учешћу руских клубова

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЕвролига – илустрација
Евролига – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Један од важнијих играча у Евролиги, генерални менаџер Олимпије Милано Христос Ставропулос, говорио је о актуелним темама и открио да деоничари још нису дискутовали о томе да ли ће руски клубови играти следеће сезоне у најелитнијем такмичењу Старог континента.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Генерална су очекивања да ЦСКА и остали руски тимови неће играти следеће сезоне, али Ставропулос је изнео податак на видело да се о томе још није дискутовало, самим тим ни одлучивало.
Још ништа није званично решено по том питању.
Дефинитивно ће бити вруће лето, много је одлука које треба да се донесу. А њих ће донети клубови, деоничари Евролиге. Нема још одлуке везане за руске тимове. О томе се чак није ни дискутовало. Мислим да ће до разговора доћи почетком следећег месеца“, рекао је Ставропулос.
На све то Ставропулос је додао да ће се разговарати и о питању специјалних позивница.
Велико питање које стоји у ваздуху је и однос Евролиге и Фибе, односно шта може да се уради а да се утакмице Евролиге и репрезентација не поклапају. Односно да се ускладе прозори.
Нисмо разговарали са Фибом, али решење мора да се пронађе, јер сви тимови имају проблеме због прозора. Има превише утакмица, нешто мора да се уради. Мислим да је у заједничком интересу да се пронађе решење јер би то помогло не само тимовима, већ и европској кошарци генерално“, рекао је Ставропулос.
Постоје чак информације да би Еврокуп могао да оде под окриље Фибе, те да од наредних сезона даје чак шест тимова за Евролигу, али... Ништа се још званично не зна.
Као што је Ставропулос рекао, чека нас вруће лето.
Лопта у обручу - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2022
СПОРТ
Освојио је и Америку и Европу, али – заувек ће памтити Београд и српског мајстора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала