- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Инвеститори из „Твитера“ туже Илона Маска: Купио акције по вештачки ниској цени

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЛого друштвене мреже Твитер на екрану телефона
Лого друштвене мреже Твитер на екрану телефона - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Група инвеститора у компанији „Твитер“ подигла је тужбу против Илона Маска и платформе због његове понуде за преузимањем ове друштвене мреже која је вредна 44 милијарде долара.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Тиме је сага о продаји „Твитера“, која траје већ више од месец дана обележених различитим превирањима, добила нову димензију и сигнал да је питање из дана у дан све комплексније, а коначан договор све даљи.
Најновија тужба групе инвеститора у „Твитеру“, како наводе, односи се на њихове наводе да је извршни директор „Тесле“ уштедео себи 145 милиона евра (156 милиона долара) тако што није открио да је заправо до 14. марта већ купио више од пет одсто компаније. Они сада траже да буду сертификовани као класа и да им се додели неодређени износ од казнене и компензационе штете.
Такође, навели су да је и компанија имала обавезу да истражи Масково понашање. Инвеститори су рекли да је Маск наставио да купује акције након тога, и да је на крају почетком априла открио да је власник 9,2 одсто компаније, наводи се у тужби коју су предали суду у Сан Франциску, пренео је „Блиц бизнис“ позивајући се на „Јуроњуз“.
„Одлагањем откривања свог удела у „Твитеру“, Маск се упустио у тржишну манипулацију и купио акције „Твитера“ по вештачки ниској цени“, рекли су инвеститори предвођени Вирџинијом Вилијамом Харесником.
Ни Маск а ни његови адвокати се нису овим поводом оглашавали, а и „Твитер“ је одбио да коментарише.
Инвеститори су рекли да је недавни пад „Теслиних“ акција довео Маскову способност да финансира куповину „Твитера“ у „велику опасност“ пошто је заложио своје акције као колатерал да би обезбедио кредите који су му потребни за куповину компаније. „Теслине“ акције трговале су се око 700 евра у четвртак поподне, што је пад у односу на 930 евра почетком априла.
„Вол стрит џурнал“ наводи да је након што је Маск открио свој удео, истрагу покренула и америчка Комисија за хартије од вредности. Они сада захтевају од сваког инвеститора који је купио удео већи од пет процената, да открије свој удео у року од 10 дана.
Инвеститори су такође рекли да је Маскова јавна критика компаније, укључујући твит од 13. маја, у којем се наводи да је откуп „привремено на чекању“ покушај да утиче на даљи пада цена акција.
Директор компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2022
СВЕТ
Ценкање на видику: Компликује се Маскова куповина Твитера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала