Приштина саопштила каква судбина чека Авганистанце смештене на КиМ којима је забрањен улазак у САД

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Авганистанци на Косову и Метохији који не испуњавају критеријуме за одлазак у САД биће транспортовани у треће земље, или ће им бити омогућен повратак у земљу порекла, саопштиле су власти у Приштини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Више од 1.300 Авганистанаца смештено је на Косову од августа 2021, када је потписан споразум између Приштине и Вашингтона за њихово привремени боравак на 365 дана.
"Влада Сједињених Држава нас је уверила да ако Авганистанци у кампу 'Лија' не буду у стању да испуне критеријуме верификације, Сједињене Државе ће радити на идентификацији земаља које су спремне да их прихвате на основу преференција авганистанских грађана", саопштила је влада у Приштини.
Власти у Приштини такође објашњавају да ако било који грађанин Авганистана жели да се добровољно врати у Авганистан, САД ће помоћи у испуњавању таквог захтева, преноси РТС.
Према подацима косовске владе, 600 Авганистанаца је до сада отишло из кампа "Лија" у Сједињене Државе.
"Наши амерички партнери марљиво раде на испуњавању свих медицинских и безбедносних критеријума за мали број људи који су остали у овом кампу, у року од 365 дана за који смо се договорили", преносе медији на албанском наводе приштинских власти.
Америчке власти су саопштиле да неће дозволити свим избеглицама из Авганисатана, смештеним на Косову, да живот наставе у САД-у, због сумњи да има појединаца повезаних са талибанима.
База Бондстил подељена је на секторе - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
Појединим Авганистанцима, смештеним на КиМ, забрањен улазак у САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала