- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У катакомбама испод „Азовстаља“ пронађен камион са минираним телима 152 погинула украјинска војника

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПоглед на металуршки комбинат "Азовстаљ" у Маријупољу
Поглед на металуршки комбинат Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије су током провере катакомби испод металуршког комбината „Азовстаљ“ пронашли камион са 152 минирана леша украјинских војника, а циљ је био да се Русија оптужи за намерно уништавање тела, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Током провере подземних објеката металуршког комбината 'Азовстаљ' у Маријупољу, где су се крили нацисти украјинске формације 'Азов' који су се предали, руска војска је пронашла изотермички камион. У возилу, у коме није радио систем за хлађење, складиштена су тела 152 погинула милитанта и војника Оружаних снага Украјине“, саопштио је генерал.

Како је појаснио, током прегледа камиона, руски деминери су открили четири мине које су биле постављене испод тела погинулих украјинских војника. Укупна маса експлозива била је довољна да уништи сва тела која су се налазила на камиону.

„Испитивањем заробљених милитаната 'Азова' утврђено је да је минирање тела извршено по директном наређењу из Кијева. Циљ провокације је да се Русија оптужи за намерно уништавање остатака тела и да се спречи да се извуку напоље и предају породицама како би се спасила политичка 'репутација' кијевског режима и Зеленског лично“, додаје генерал-мајор.

Конашенков истиче да руска страна у најскорије време планира да преда тела украјинских милитаната и војника који су пронађени на територији комбината „Азовстаљ“ представницима Украјине.
Он је подсетио да се команда „Азова“ пре предаје јавно обраћала Владимиру Зеленском са молбом да преузме тела погинулих војника како би породице могле да их сахране на територији која је под контролом кијевског режима, али Кијев није одреаговао.
Уништена зграда у близини металуршког комбината Азовстаљ у Маријупољ - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2022
РУСИЈА
Азовстаљ - велика победа и прекретница у извршавању Путинових задатака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала