- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Златне руске песнице: „Србијо, доносимо ти медаље!“

© Фото : Боксерски савез СрбијеВахид Абасов и Артјом Агејев
Вахид Абасов и Артјом Агејев - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
Пратите нас
Вахид Абасов и Артјом Агејев, руски боксери који наступају под заставом Србије, после 37 година чекања донели су Србији златне медаље са Европског првенства.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Чекала је Србија од 1985. године, а онда је у размаку од свега једног сата добила два европска шампиона.
Освајач Београдског победника, ас у полувелтер категорији Абасов први је обрадовао љубитеље бокса у Србији и у категорији до 67 килограма је савладао Грузијца Лаша Гурулија.
„Србијо, поносни смо и срећни! Злато сија на нашим грудима! Србијо, доносимо ти злато!“, рекао је Абасов.
Његов земљак и репрезентативни колега Агејев је дебитовао за Србију на Европском првенству и одмах освојио злато – у дисциплини до 80 килограма сјајни полутешкаш је савладао Италијана Алфреда Кромвела Комеја.
„Сан је остварен, најсјајније одличје сија на нашим грудима. Доносимо златне медаље у нашу прелепу Србију. Вредно смо радили, ишли корак по корак, стрпљиво градили све што је сада ту, чему се сви радујемо, а то је европски трон и злато које поносно носимо у Србију“, рекао је Агејев.
На Светском првенству у олимпијском боксу за мушкарце у Београду, боје Србије ће бранити руски боксер Вахид Абасов - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2022
СПОРТ
Руси донели златне медаље Србији после 37 година! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала