- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Блинкен: Кијев нас је уверио да неће користи наше вишецевне бацаче ракета за нападе на Русију

© AP Photo / Charles DharapakЗграда Стејт департментa
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да су украјинске власти увериле Вашингтон да неће користити америчке вишецевне бацаче ракета за нападе на циљеве који се налазе на територији Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Што се тиче оружја које испоручујемо Украјини, украјинска страна нас је уверила да неће користити те системе за ударе на циљеве на руској територији. Између наших држава успостављено је поверење, као и са другим нашим партнерима и савезницима“, рекао је Блинкен на заједничкој конференцији за новинаре са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом у Вашингтону.

Подсетимо, високи званичник Беле куће је раније рекао да ће Америка данас објавити о новом, 11. по реду, пакету војне помоћи за Украјину чија је вредност 700 милиона долара. Овај пакет обухвата и савремене вишецевне бацаче ракета чији је домет 80 километара.
Блинкен је рекао да ће Америка наставити да пружа војну помоћ Кијеву и да ће је прилагођавати у зависности од ситуације.

„Наш задатак је да осигурамо да Украјина има на располагању сва неопходна средства за заштиту од агресије и за одбијање те агресије, али и да би њене позиције биле максимално јаке на преговорима са Русијом“, рекао је амерички државни секретар.

Крива је Русија

Високи амерички званичник каже и да антируске санкције нису узрок прехрамбене кризе.
„Ако неко сматра да су разлог томе санкције онда понављам да то уопште није тако. Испоруке хране су изузете из санкција. Крива је Русија“, навео је он.
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РУСИЈА
Пентагон: Желимо да ослабимо Русију толико да више никога не може да нападне као Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала