- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патријарх Кирил са српским бајкерима: Русија је истински независна, наше пријатељство ће опстати

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Пратите нас
Русија је истински слободна и независна од светских центара моћи, рекао је руски патријарх Кирил. Он је изразио уверење да ће пријатељство словенских народа, руског, српског, црногорског, опстати и да ће ти народи остати слободни.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је то рекао током пријема бајкера из Србије и сверуског мото-клуба „Ноћни вукови“ који су му са Острога донели икону Св. Петра Цетињског.

„Смело можемо да кажемо да је Русија заиста слободна земља, независна од утицаја светских центара моћи. Ми ценимо ту слободу али знамо да против таквих који имају слободу устају они који хоће да слободољубиве људе лише те слободе. Верујемо и надамо се да нико и никада неће моћи да лиши слободе наш народ а то ће нам дати могућност да подржавамо нашу браћу и сестре у Србији, Црној Гори и другим земљама, где се већи део становништва са великим поштовањем и љубављу односи према Русији“, рекао је патријарх, захваливши за поклон.

Подсетио је да су се народи Црне Горе и Србије у тешким данима уздали у Русију и њену помоћ.
„И сада када многе политичке снаге раде на томе да ослабе руски свет, да Русија остане у изолацији, нама је такође важна подршка браће Словена и свих оних који схватају историјски значај Русије у борби за истинску слободу народа и држава... Хтео бих да изразим уверење да ће историјско пријатељство Руса, Срба и Црногораца и других словенских народа, без обзира на геополитичке тешкоће, издржати тест времена и да ћемо остати слободни, православци, народи који се међусобно воле и поштују. Нека Господ чува словенску браћу који су спремни да заједно са Русијом да раде у циљу истинске слободе земаља и народа“, поручио је руски патријарх.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала