- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

САД спремне да подрже извоз жита из Русије

© Sputnik / Alexey Malgavko / Уђи у базу фотографијаПшеница
Пшеница  - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Пратите нас
Власти Сједињених Америчких Држава подржавају извоз руског жита и спремне су да пруже гарантна писма осигуравајућим компанијама и компанијама извозницима за извоз жита из Русије, изјавила је стална представница САД при УН Линда Томас Гринфилд.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Подржавамо те напоре и одлуку да се генерална секретарка Конференције УН за трговину и развој Ребека Гринспан пошаље у Русију, а сада и у САД. Надамо се да ће то дати неки подстицај компанијама које се уздржавају од испорука руског жита и ђубрива", казала је Томас Гринфилд на конференцији у седишту УН.
Она је подсетила да се западне санкције не односе на испоруке жита и ђубрива из Русије, „али компаније су мало забринуте“.
„Спремни смо да им пошаљемо гарантна писма, ако ће то помоћи да их подстакнемо, а осигуравајуће компаније су такође спремне да подрже те напоре усмерене на извоз жита из Русије које је толико потребно светској заједници“, истакла је америчка званичница.
Последњих седмица лидери западних земаља често изражавају забринутост због ризика од несташице хране у свету у контексту догађаја у Украјини. С тим у вези предузимају се напори како би се тај проблем решио.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Украјину разара један сукоб озбиљнији од рата – далеко од очију јавности
Жетва жита - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
СВЕТ
Лидери ЕУ: Обезбедити извоз житарица из Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала