Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Идентификовани сви који су из Србије слали претње о бомбама

© Фото : МУП14. седница Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма
14. седница Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да су идентификовани и процесуирани сви који су са територије Србије слали претње о постављеним бомбама. Истакао је да је од 1. јануара до 1. јуна извршено чак 1.046 контрадиверзионих прегледа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министар унутрашњих послова и национални координатор Александар Вулин председавао је 14. седницом Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма. На седници је разматрана безбедносна ситуација са посебним акцентом на учестале претње о подметнутим експлозивним направама у институцијама и објектима на територији Републике Србије.
"У протеклом периоду сви они који су са територије Србије слали претње о постављеним бомбама су од стране полиције идентификовани и процесуирани. Припадници МУП-а расветлили су сваку дојаву о постављеној бомби која је дошла из Србије, пронашли извршиоце и процесуирали их", рекао је Вулин, наводи се у саопштењу МУП-а.
Министар је рекао да су данас детаљно анализирали резултате акција спроведених у Републици Србији, као и поступање са држављанима Србије за које је утврђено да су у претходном периоду упућивали претње о постављеним бомбама.
"У 2021. години, у периоду од 1. јануара до 1. јуна, извршено је 10 КД прегледа поводом дојава о постављеним експлозивним направама или средствима, а у 2022. години за исти период извршено је чак 1.046 контрадиверзионих прегледа поводом дојава о постављеним бомбама и у складу са тим ангажовали смо и додатне полицијске снаге. Још једном поручујем свим грађанима да ће наша држава на челу са председником Вучићем остати мирна и стабилна", поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Седници су поред сталних чланова Националног координационог тела, присуствовали су и представници Посебног тужилаштва за борбу против високотехнолошког криминала и Тужилаштва за организовани криминал, полицијски службеници Полицијске бригаде, Управе полиције и полицијски службеници Службе за борбу против тероризма.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала