- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Амазон“ повлачи део пословања из Кине

© AP Photo / Reed SaxonЛого компаније "Амазон"
Лого компаније Амазон - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Платформа „Амазон“ саопштила је да ће од данас престати да снабдева трговце на мало у Кини својим „Киндл“ ридерима и да ће следеће године затворити своје онлајн продавнице електронских књига за кориснике из те земље.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Компанија је одлуку објавила на свом званичном „Ви чет“ налогу, није навела конкретан разлог, али је рекла да прилагођава стратешки фокус свог пословања и да ће се наставити њене друге пословне линије у Кини, преноси агенција Ројтерс.
Како се наводи у саопштењу, „Киндл Чајна“ онлајн књижара престаће да продаје електронске књиге од 30. јуна следеће године, иако ће купци моћи да наставе да преузимају све купљене књиге још годину дана након тога.
Додаје се да ће такође уклонити апликацију „Киндл“ из кинеских продавница апликација 2024. године.
„Остајемо посвећени нашим клијентима у Кини. Као глобални бизнис, повремено процењујемо нашу понуду и прилагођавамо се, где год да послујемо“, рекао је портпарол „Амазона“ у саопштењу послатом имејлом.
Додао је да ће са њиховим портфељем предузећа у Кини, наставити да иновирају и инвестирају тамо где могу да пруже вредност њиховим клијентима.
Како наводи британска агенција, портпарол је одбио даље да коментарише одлуку, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала