- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Ако Кијев употреби вишецевне бацаче ракета против Русије ударићемо на центре доношења одлука

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекао је да у случају да Украјина употреби вишецевне бацаче ракета које је добила од САД за нападе на објекте на руској територији, руске Оружане снаге неће имати другог избора него да делују по центрима који доносе одлуке.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Потребно је разумети да се крајњи центри доношења одлука у овом случају, на жалост, не налазе чак ни на територији Кијева. Због тога је то опасност коју треба узети у обзир“, рекао је Медведев у интервјуу за ТВ „Ал Џазира“.
Он је прецизирао да се, када је реч о центрима доношења одлука, то односи на министарства одбране и генералштабове.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден јуче је саопштио да ће Америка упутити нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 700 милиона долара. Помоћ обухвата и четири система вишецевних бацача ракета „Химарс“.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен је с тим у вези рекао да је Украјина уверила САД да неће користити те системе за нападе на објекте на територији Русије.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Москва не може да се поузда у те изјаве украјинског председника Владимира Зеленског јер није испунио ниједно обећање по питању решавања конфликта у Донбасу мирним путем.

О преговорима Москве и Кијева

Медведев је оценио да се шансе за политичко решавање конфликта у Украјини погоршавају под утицајем Вашингтона и Брисела.
„Шансе се, на жалост, не побољшавају већ погоршавају и то је немогуће не приметити“, истакао је Медведев.
Подсетио је да је Кијев пре неког времена показао у извесној мери жељу за договором о кључним питањима, и то на реалистичној основи која се огледала и у спремности да се признају Крим и Донбас, одустане од чланства у НАТО и изврши делимична демилитаризација.
„Али, онда, очигледно под утицајем тих позива које Кијев чује из Вашингтона и Брисела, ти преговори су обустављени. Ситуација се, међутим, није поправила, у извесној мери се погоршала. Ситуација се одвија по сасвим другачијем сценарију. Тј. даље се развија специјална војна операција, мада су имали шансу да покушају да се договоре с нама по том питању“, закључио је Медведев.
Украјинске власти морају да схвате да одбијање договора за њих представља опасност од губитка националног суверенитета и о томе треба чисте главе да размисле а не под утицајем наркотика.
„И на крају крајева то – одбијање договора - је опасност по Украјину од губитка националног суверенитета. И то је апсолутно очигледно. То треба да схвате власти у Кијеву. И да одлуке о наставку или обустављању преговора донесу након што мало поразмисле, а не под утицајем кокаина или других стимуланса које тамо користе, него чисте главе“, рекао је он.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
РУСИЈА
Кремљ: Америка долива уље на ватру у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала