- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Запад покушава да изазове свеобухватну економску кризу у Русији, припремамо мере

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Савет безбедности Русије припрема мере како би се блокирали покушаји Запада да у Русији испровоцира свеобухватну економску кризу и изазове погоршање ситуације у земљи, изјавио је секретар Савета Николај Патрушев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„Јачање економског суверенитета Русије још један је правац рада Савета безбедности. Ту се решавају задаци подизања квалитета живота руских држављана, обезбеђивања макроекономске стабилности и избалансираног територијалног развоја земље“, рекао је Патрушев у интервјуу за „Руску газету“ поводом 30. годишњице оснивања тела на чијем је челу.

Посебан акценат, додао је он, ставља се на израду мера усмерених на блокирање покушаја Запада да испровоцирају у Русији свеобухватну економску кризу.
Ефикасно супротстављање санкционом притиску без преседана омогућиће не само да се изађе на крај са економском агресијом него и да се спроведе дубока структурална реформа домаће привреде, истакао је високи руски званичник.
Патрушев је додао да су додатне мере у циљу заштите Русије уведене након што су у Украјини откривене лабораторије САД где су се изводили експерименти са патогенима смртоносних болести.
Он је такође додао да је специјална војна операција Русије у Украјини потврдила способност руске војске да решава задатке у свим условима.
„Руске Оружане снаге су приправне, мобилне, савремене, компактне и спремне да решавају дате задатке у свим условима. То је потврдило деловање групе Ваздушно-космичких снага у зони јерменско-азербејџанског сукоба 2021. као и током специјалне војне операције у циљу демилитаризације и денацификације Украјине“, додао је он.
Мапа Украјине - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2022
РУСИЈА
Патрушев: Пољска већ креће да узима део Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала