- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Украјински екстремисти утврђују положаје у школама

© Sputnik / Aleksei Kudenko / Уђи у базу фотографијаМужчина в одном из классов специализированной школы с углубленным изучением новогреческого языка в поселке Сартана в Донецкой народной республике
Мужчина в одном из классов специализированной школы с углубленным изучением новогреческого языка в поселке Сартана в Донецкой народной республике - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
Украјински екстремисти ојачали су положаје и разместили војну технику у двема школама у граду Бахмут у ДНР, изјавио је начелник Националног центра за руковођење одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је рекао на редовном брифингу за новинаре, екстремисти су опремљени оклопном техником, крупним артиљеријским оружјем и вишецевним бацачима ракета.
У учионицама, под изговором да се ради о осигуравању безбедности, држе становнике околних кућа.
Још један положај и складиште муниције налази се у школи у месту Јаковљевка, на територији ДНР.
Мизинцев је прецизирао да се у подруму школе налази складиште муниције а у околини тешко наоружање.
И у месту Коробчинко у Харковској области у школи се налазе јединице украјинске војске а на прилазима су подигнуте барикаде и постављено наоружање.
У Красноговорки у ДНР на нижим и вишим спратовима вишеспратница налазе се утврђени положаји украјинских снага и складишта муниције, а станарима је забрањено да напуштају станове.
У месту Зеленодолско, Дњепропетровска област, украјинске снаге држе цивиле и спречавају их да се врате у села Херсонске области под руком контролом, додао је он.
Грађани су изложени физичком насиљу, одузимају им вредне ствари, аутомобили.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала