- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шеф НАТО: Нећемо диктирати Кијеву шта да прихвати на преговорима с Москвом

© AP Photo / Olivier MatthysГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг  - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
Пратите нас
НАТО неће диктирати Украјини на које услове треба да пристану у преговорима са Русијом, рекао је Столтенберг после разговора са председником САД Џозефом Бајденом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Верујем политичком руководству Украјине, они треба да доносе те тешке одлуке. Ми не треба да их доносимо или да имамо пресудно мишљење о томе шта Украјинци треба да прихвате а шта не. Ми морамо да им помажемо да остваре своје право на самоодбрану“, рекао је он.
Он је констатовао да се конфликти увек завршавају преговорима, али да оно што се догађа током преговора веома зависи од ситуације на терену, на бојном пољу.
„Треба да помажемо Украјинцима да остваре најбољи могући резултат у том сукобу“, рекао је шеф НАТО.
Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је током сусрета са генералним секретаром да ће подржати брзи процес проширења Алијансе уз узимање у обзир интереса свих савезника у сфери безбедности.
У саопштењу америчке администрације наводи се да су саговорници поздравили апликације Финске и Шведске за чланство у НАТО.
„Председник Бајден је изразио одлучну подршку напорима генералног секретара да допринесе брзом процесу придруживања при чему би били узети у обзир интереси свих савезника у области безбедности“, наводи се у саопштењу.
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
РУСИЈА
Русија: Сумњамо да Кијев жели мирно решење; Могућ извоз украјинског жита, не крадемо ни од кога
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала