- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је све на евролигашком бироу рада овог лета

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаМајк Џејмс
Мајк Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2022
Пратите нас
Евролигашка сезона је завршена, Анадолу Ефес је шампион, остало је само да се приведу крају домаћа такмичења, а већ сада је подужа листа јаких имена која ће између две сезоне бити слободни у избору нове средине. Између осталих то су Шејн Ларкин, Брендон Дејвис, Серхио Родригез, Нандо де Коло, Јан Весели...
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Јасно је да ће многи тимови претрпети промене, могли сте да читате већ на страницама Спутњика да би Василије Мицић могао да оде у НБА лигу, као и да је Шејн Ларкин већ у преговорима са Ефесом.
У оптицају ће бити, јасно је то већ сада, бројни добри кошаркаши. Листа је подугачка: Мајк Џејмс, Шејн Ларкин, Брендон Дејвис, Малколм Дилејни, Вил Клајбурн, Дарун Хилијард, Нандо де Коло, Јан Весели, Вејд Болдвин, Тајлер Дорси, Ели Окобо, Двејн Бејкон, Донта Хол, Џон Браун, Ајзеа Кенан, Дерик Вилијамс и још многи други.
За сада се већ појављују одређене спекулације. Највише се Клајбурн повезује са Анадолу Ефесом, док би чувени Серхио Ћаћо Родригез могао да се врати у Реал Мадрид са којим је имао толико успеха.
У европским медијима се појавила и информација да би Марио Хезоња требало да потпише за Реал Мадрид (на две године), тако да би екипа Пабла Ласа могла да претрпи озбиљне промене и да доживи снажно освежење.
И док већ сада може да се наслути где ће каријеру наставити Ларкин (Ефес наводно нуди 7.000.000 по сезони), није очито да ће Џејмс наставити да игра у Монаку који је одвео на праг Фајнал фора ове сезоне.
Занимљив је и случај Нанда де Колоа и Јана Веселог у Фенербахчеу. Наиме, о њиховом статусу говорио је председник Али Коџ.
„Смањили смо буџет у кошаркашкој секцији да не може да буде мањи. О статусу Јана Веселог и Нанда де Kолоа одлучиће нови тренер (ако буде у буџету новца), али обојици им истичу уговори", излануо се Kоџ и тако суштински најавио да ће и српски тренер Александар Ђорђевић бити на тржишту и у избору средине, иако је потписао трогодишњи уговор када је долазио у тим из Истанбула.
Видећемо и шта ће урадити Барселона овог лета, која је већ потрошила више десетина милиона евра са Шарунасом Јасикевичијусом на клупи, а опет није ништа успела да оствари. Ефес већ има структуру, а највећи изазов биће му потрага за заменом за Василија Мицића у случају одласка српског мајстора. Једна од опција за његову замену је и Томас Саторански.
Олимпијакос мора да брине о одласку Тајлера Дорсија, такође, Јоргос Принтезис је на ивици да заврши каријеру овог лета, тако да црвено-белима следи ново прављење тима и потрага за лидерима. Више не могу да се „шлепају“ на леђима Василиса Спанулиса и Принтезиса.
Све наведено најављује озбиљно занимљив прелазни рок у Евролиги овог лета, а чекају се и системске одлуке које се тичу система такмичења, броја клубова и шта ће бити са ЦСКА из Москве и осталим руским тимовима.
Кошаркаши Лука Дончић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2022
СПОРТ
Европљани и даље господаре Америком – Јокић и Дончић у првом тиму НБА лиге!
Погледајте и гостовање популарног коментаторског двојца – Едина и Колета – у емисији Миљанов корнер:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала