- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Уништен украјински ПВО „Оса-АКМ“, четири складишта са муницијом и 13 тенкова

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков
Портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2022
Пратите нас
Руска војска је током јучерашњег дана уништила украјински ПВО систем „Оса-АКМ“, 13 тенкова, четири складишта са муницијом, као и 26 јединица специјалне војне технике украјинске војске, изјавио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Такође је рекао и да су уништена два ракетна система „Град“, осам артиљеријских батерија у близини насеља Соледар, Дзержинск, Јаковљевка и Бахмут.
Авијација је такође гађала и 37 локација где се налазила украјинска војска и њена војна техника, уништила једну радиолокациону станицу која се користила за контролу ваздушног простора у Славјанску, а ликвидирано је и преко 360 украјинских неонациста, навео је.
Са друге стране, навео је Конашенков, руске противваздухопловне снаге обориле су три украјинска дрона и три пројектила из система „Ураган“, док су копнене снаге уништиле 650 положаја украјинске војске, као и центар за управљање беспилотним летелицама.
Укупно је до сада уништено 462 украјинска вишецевна ракетна лансера, 186 авиона, 129 хеликоптера, 1.087 дронова, 328 ракетних комплекса, 3.386 тенкова и оклопних возила, као и 3.376 јединица специјалне војне моторизоване технике.
Руска гарда у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2022
РУСИЈА
УЖИВО Руска војска користи роботе при разминирању у Маријупољу, код Херсона одјекнуле три експлозије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала