- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јапански премијер планира да иде на самит НАТО-а у Мадриду

© AP Photo / Shizuo KambayashiФумио Кишида
Фумио Кишида - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
Пратите нас
Јапански премијер Фумио Кишида планира да присуствује самиту Северноатлантског савеза који је заказан за крај јуна у Шпанији, што ће га учинити првим јапанским лидером који ће учествовати на скупу западне алијансе, рекао је за агенцију Кјодо извор из владе.
Кишидино присуство на самиту НАТО-а од 29. до 30. јуна у Мадриду зависи од домаће политичке ситуације и избора за горњи дом парламента, Дом саветника, који ће вероватно бити одржани 10. јула, рекао је извор јапанској агенцији.
Владини званичници се надају да ће Кишидино учешће на самиту НАТО-а ојачати координацију са САД и европским земљама у одговору на руски рат у Украјини и могуће непредвиђене ситуације у вези са Тајванским мореузом.
Кишида планира да отпутује у шпанску престоницу након што присуствује тродневном самиту Групе седам индустријализованих земаља 26. јуна у Немачкој, навео је извор.
Аустралија, Нови Зеланд и Јужна Кореја такође су позвани да присуствују самиту НАТО-а као партнерске земље у азијско-пацифичком региону, преноси Кјодо, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала