- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надалове муке – Вимблдон и УС Опен у магли

© AP Photo / Christophe EnaРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
Пратите нас
Како пише шпанска Марка, постоји велика могућност да шпански тенисер Рафаел Надал због стања стопала пропусти Вимблдон трећу годину заредом, а чак и да је у оквиру могућег да неће играти ни на УС Опену крајем године. Његов распоред после Ролан Гароса тренутно је у потпуној магли.
Многи светски медији пренели су извештавање реномиране Марке да ће Надал пропустити Вимблдон, иако има шансу да крене на каленадарски Грен слем ако освоји Ролан Гарос против Каспера Руда у финалу.
Надал има хронични проблем са стопалом и узеће одмор после Ролан Гароса.
Све то значи да ће Надал и трећу годину заредом пропустити Вимблдон, а последњи меч одиграо је на том турниру 2019. године. Наредне године се Вимблдон није играо због корона вируса, а прошле године је због проблема са стопалом пропустио једини Грен слем на трави.
Надал има проблем са стопалом, односно проблем је једна коста која се налази у средишњем делу стопала и која је јако важна за покретљивост. Због контроле стопала, током каријере Надалу су страдала и колена.
Научио је да живи са повредом стопала, веома је озбиљна“, рекао је Тони Надал још давне 2007. године.
Ево и са 36 година Надал мучи исту муку.
Већ сам рекао у Риму да ћу у Паризу имати уз себе доктора да ми помогне. Говорићу о томе када се турнир заврши. Не знам шта ће се догодити после турнира. Немам шта да кријем у мојим годинама. Имам у стопалу шта имам и ако не пронађем решење биће јако тешко. За сада нема решења“.
Због свега наведеног, Марка пише да Надал нема никакав план што се тиче турнира после Ролан Гароса. Неодлазак на Вимблдон је више него реална могућност, а чак мадридски лист пише да није искључено да Рафа не оде ни на УС Опен.
Вимблдон се игра на трави, а таква подлога би много мучила Надала. На све то Вимблдон ове године не даје АТП поене, а чак ће и награда бити смањена.
Можда чак Надал заврши и сезону ако освоји Ролан Гарос, завршава Марка.
Колико је проблем велики говоре и Надалове речи после дуела са Александром Зверевим.
Више бих волео да изгубим финале, а да имам ново стопало, јер би ме то чинило срећним на дневном нивоу. Лепо је побеђивати, то вас пуни задовољством. Али, живот иде даље и постоје важније ствари од тога. Имам цео живот испред себе и волео бих да у будућност играм спорт аматерски са својим пријатељима, а данас је то врло упитно“, рекао је Надал.
Надал ће, без обзира на исход дуела са Рудом, од понедељка бити четврти играч на свету, иза Новака Ђоковића, Данила Медведева и Александра Зверева.
Питање је колико ће још Надал успети да продужи каријеру с обзиром да има велики проблем са стопалом који прети да му заврши играње тениса.
Али, до сада је показивао много пута да је спреман да се врати када га сви отпишу. Можда тако буде и овога пута.
Ако ништа, на овогодишњем Ролан Гаросу показао је вансеријски тенис. Упркос повреди, упркос годинама.
Новак Ђоковић у финалу Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
СПОРТ
Нема Руса, али ту је Новак! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала