- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Снимци ракетних удара руских „Алигатора“ на украјинске позиције/видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаХеликоптер Ка-52 "Алигатор" на V Међународном војно-техничком форуму "Армија 2019"
Хеликоптер Ка-52 Алигатор на V Међународном војно-техничком форуму Армија 2019 - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је снимке акција јуришних хеликоптера Ка-52 „Алигатор“ по украјинским позицијама.
На видеу се може приметити како јуришни хеликоптери Ка-52 лансирају вођену ракету. Затим је приказан снимак навигационог екрана хеликоптера на коме је приказано како ракета погађа украјински тенк.

„Ваздушни напади су реализовани вођеним и невођеним ракетама. Посаде хеликоптера су вођеним ракетама уништиле тенк, оклопни транспортер и наоружање на положају Оружаних снага Украјине“, рекли су у Министарству одбране Русије.

Војна авијација, током специјалне руске војне операције, прати колоне, уништава оклопна возила, испоручује војни терет и пружа ваздухопловну подршку јединицама које обављају задатке у оквиру специјалне операције.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Јуришни авион Су-25СМ3 на војним вежбама - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2022
РУСИЈА
Русија користи у Украјини јуришне авионе који су ван домашаја страних ракетних система
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала