- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

РС: Џаферовић опет потврдио да БиХ нема суверенитет

© PREDSEDNISTVO SRBIJEШефик Џаферовић
Шефик Џаферовић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
Пратите нас
Председавајући Председништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је високог представника међународне заједнице у БиХ Кристијана Шмита да наметне одлуку о обезбеђивању новца за предстојеће опште изборе у БиХ.
На позив Џаферовића Шмиту стигла су оштра реаговања из Републике Српске у којој ниједна политичка партија, ни у власти, а ни у опозицији, није заговарала одлагање избора, преноси РТРС-а.
Председник Народне скупштине РС и лидер Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је крајње време да се жеље неких функционера, поготово из СДА, престану испуњавати, јер није добро никакво наметање одлука Шмита, кога Република Српска не признаје као високог представника.
Он је нагласио да избори свакако треба да се одрже и да институције треба да ураде свој део посла, као и свако лице понаособ, које је за то задужено, преноси Танјуг.
Председник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручује да новац за предстојеће опште изборе треба обезбедити институционално, а не преко Шмита, како то жели председавајући Председништва БиХ.
Председник ДНС Ненад Нешић рекао је да је Џаферовић позивом Шмиту још једном потврдио да БиХ нема суверенитет, већ да је протекторат који има губернатора.
Председник Народне партије Српске Дарко Бањац истакао је да се велики део међународне заједнице ставио на страну бошњачких лидера, односно политичког Сарајева и да одавно не поштује ни Устав ни законе БиХ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала