- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске ракетне стратешке снаге у сталној борбеној готовости

© Sputnik / Сергей ПятаковКонтролни пункт дежурне јединице Ракетних стратешких снага Русије
Контролни пункт дежурне јединице Ракетних стратешких снага Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
Пратите нас
У сталној борбеној готовости налази се 95 одсто трупа руских ракетних стратешких снага, изјавио је за телевизију „Звезда“ командант Ракетне војске стратешке намене генерал-пуковник Сергеј Каракајев.
„Задатак је да подржимо групу у којој се налазимо, укључујући и у фази наоружавања, које се данас активно одвија у ракетним снагама. И морам да приметим, упркос свему, 95 одсто групе је у сталној борбеној готовости“, прецизирао је Каракајев.
Осим тога, један од циљева ракетних снага је стварање нових ракетних система и њихово опремање, додао је он.
„А следећи задатак је развој војно-техничког потенцијала који омогућава да размишљамо унапред за будућност“, закључио је Каракајев.
Крајем априла извршено је прво лансирање интерконтиненталне балистичке ракете „Сармат“ која може да носи хиперсоничне блокове.
Након завршетка ракетних проба, овај систем ће ући у службу ракетних стратешких снага. У ракетној јединици Ужур у Краснојарском крају већ је у току припрема водећег ракетног пука за наоружавање. „Сармат“ ће заменити ракете „Војевода“.
Како су раније прецизирали у Министарству одбране Русије, ново оружје може да погађа циљеве на великој удаљености, користећи различите путање лета и гарантовано савладава све постојеће и будуће системе противракетне одбране. То је најмоћнија ракета на свету са најдужим дометом погађања циљева.
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2022
РУСИЈА
Један „Сармат“ може да уништи половину обале континента који Русија сматра непријатељским
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала