- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велики пожар у складишту контејнера у Бангладешу, више десетина мртвих /фото/

CC0 / Pixabay/Military_Material / Ватрогасци
Ватрогасци - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
Пратите нас
Више десетина људи погинуло је у огромном пожару који је захватио складиште контејнера на југоистоку Бангладеша. Међу жртвама су и ватрогасци.
Пожар је избио у контејнерском депоу у суботу увече у Ситакунди, 40 километара од лучког града Читагонга, после чега је одјекнуло неколико експлозија, наводи Ројтерс.
Званичник полиције, који је раније саопштио да је више од 450 људи повређено, навео је да су 33 особе погинуле, али је број мртвих у међувремену нарастао на 49.
Ватрогасна служба Бангладеша објавила је да је пет ватрогасаца погинуло када је један од контејнера експлодирао. Петнаест ватрогасаца је повређено, а двојица се воде као нестали, пренео је РТ.
Ватрогасци и даље покушавају да угасе пожар, навео је званичник ватрогасне службе Фарук Хосаин Шикдер.
Експлозија је потресла комшилук и разбила стакла на прозорима оближњих кућа.
Број погинулих могао би да буде већи, јер су неки од повређених у критичном стању, изјавио је хирург из Читагонга Мохамед Елијас Хосеин и додао да међу повређенима има и полицајаца
Он је позвао све лекаре у округу да помогну и апеловао на становништво да хитно дају крв. За сада није познато шта је изазвало пожар, а званичници ватрогасне службе сумњају да се запалио водоник-пероксид из једног од контејнера, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала