- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал није веровао Ђоковићу, а сада би да сви верују у „инјекције“?

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
Пратите нас
Рафаел Надал је на фуриозан начин стигао до 22. Гренд слем титуле, своје 14. на Ролан Гаросу и фасцинира начин на који је он то урадио ако се узме у обзир цела прича око његове хроничне повреде стопала. Са озбиљном повредом се не може освојити велики турнир, говорио је Надал 2021. године.
И то је рекао пошто је Новак Ђоковић освојио Аустралијан опен, иако је током турнира покидао трбушне мишиће.
„Немогуће је освојити Гренд слем титулу са стварно озбиљном повредом. Само можете да ризикујете даљу штету. Ако се осећате лоше – не можете да победите и то је јасно“, рекао је Надал.
Ђоковић је током турнира 2021. године покидао мишић у дужини од три центиметра и то у дуелу са Тејлором Фрицом – умало предавши меч.
Ђоковић је наставио да игра упркос повреди, у чему му је много помогао физиотерапеут Улисес Бадио.
Улисес Бадио и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
СПОРТ
Шта се крије иза поруке коју је упутио Ђоковићев верни сарадник /фото/
Нису му веровали, није ни Надал.
„Ако заиста имате физичке проблеме, ви не можете да победите. Ако имате бол који вас не ставља у лимитирајућу ситуацију, онда можете да пронађете начин. Али, ако заиста имате повреду, немогуће је освојити овакав турнир“, рекао је Надал.
Нешто више од годину дана касније, Надал је „скочио себи у уста“ и освојио је Ролан Гарос са хроничном повредом стопала коју је, како је истакао, решавао инјекцијама и умртвљавањем нерава.
Много гласина се током турнира повело око потенцијалних допинг скандала, истраживачки новинари су чак најављивали и извештаје о томе, али – засад је то обустављено...
Питамо се зашто?
„Имао сам свог доктора током целог турнира, не могу ни да опишем на енглеском шта смо све радили, добијао сам инјекцију директно у нерв, нисам имао никакав осећај у стопалу, било је потпуно умртвљено да бих могао да играм. Боље је да не знате колико сам инјекција примио током турнира“, рекао је Надал.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
СПОРТ
Надал говорио о инјекцијама: „Боље је да не знате...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала