- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Што се грбо роди... Пољак у епизоди – „Иди ми, дођи ми“

© AP Photo / Matthias SchraderРоберт Левандовски
Роберт Левандовски - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
Пратите нас
Шта се дешава са Робертом Левандовским? Цела прича у Бајерну попримила је обрисе шпанске серије. Пољски нападач жели да иде, Баварци му не дају и позивају се на уговор. Када се вратимо и сетимо како је Лева прешао у Бајерн из Дортмунда, можда све ово и не треба да нас чуди.
Левандовски је пре неколико дана на окупљању пољске репрезентације рекао да је његова ера у Бајерну завршена.
„Моја прича у Бајерну је завршена. Трансфер ће бити најбоље решење за све. Не мислим да ћу заиграти поново за Бајерн“, рекао је Левандовски.
Левандовски жели да каријеру настави у Барселони, али каталонски клуб због финансијских проблема не би могао да понуди пољском нападачу више од 9.000.000 евра по сезони.
Немачки медији тврде да је Барселона послала понуду од 32.000.000 евра за пољског нападача, али челници Бајерна траже најмање 40.000.000 евра.
Можда Лева оваквим изјавама жели да направи притисак на Бајерн, али...
Данас се јавио председник Бајерна Херберт Хаинер изјавио је да је уверен да ће пољски фудбалер и наредне сезоне играти за актуелног шампиона Бундеслиге, преносе немачки медији.
Дакле, Бајерн му удара контру.
Левандовски има уговор са нама до јуна 2023. године. А уговор је уговор! Kуда би стигли када би фудбалери својом вољом могли да раскидају уговоре? То није исправно, не може тако. Роберт ме изненадио, јер је изашао у јавност са тим. На његовом месту не бих то радио", рекао је Хаинер, преноси „Билд".
Председник Бајерна понавља да ће Левандовски и наредне сезоне играти за немачки клуб.
„У одличној смо финансијској ситуацији. Желимо да имамо у клубу најбоље играче на свету, а Роберт је један од њих. Чврсто сам уверен да ће он играти за нас наредне године. Не плашим се да неће дати све од себе на терену, јер је он професионалац", закључио је Хаинер.
Може се рећи да су Бајерн и Левандовскидошли до „пат позиције“.
Када се зна да је Лева 2014. године прешао из Борусије Дортмунд у Бајерн тако што су Баварци показали доминацију над Милионерима, онда и не треба да чуди како се све завршава, ако се и завршава овог лета.
Лева је годину дана пре преласка у Бајерн тражио од Дортмунда трансфер, али му он није дозвољен, па је Пољак сачекао следеће лето и отишао за џабе, а добио је велику плату од 5.000.000 евра.
Сада је изгледа решио да прави проблеме и Баварцима...
Он би да иде, Бајерн би да Пољак остане. Већ су пале и тешке речи.
Не могу да објасним зашто је Роберт одабрао да комуницира на овај начин целу ситуацију. Такве јавне изјаве не воде нигде. Роберт мора да разуме шта има у Бајерну. Захвалност није једносмерна улица“, рекао је директор Бајерна, Оливер Кан.
Чак и да остане, питање је са каквим приступом ће Левандовски играти за Бајерн...
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2022
СПОРТ
Матић и Мурињо, чин трећи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала